Koncept

Obstajajo trije glavni vidiki, ki so pomembni za poznavanje ProfilPASS-a:

 1. Ljudje pridobivajo kompetence v glavnem v neformalnem okolju

Najprej temelji na ideji, da je vsak posameznik v svojem življenju razvil kompetence, ki so osnova njegovega delovanja v vsakdanjem življenju. Prav tako temelji na dejstvu, da se ljudje večinoma učijo v neformalnih okoljih, kot so družina, in s soočanjem z izzivi sveta. Dejstvo, da imajo vsa človeška bitja kompetence in da so vse kompetence koristne, ne glede na to, kje so bile pridobljene, je pomembna temeljna ideja ProfilPASS-a.

 2. Izraz kompetenca

Kompetenca je več kot samo znanje in spretnost. Vključuje sposobnost izpolnjevanja zapletenih zahtev s črpanjem in mobilizacijo virov (vključno z znanji in stališči) v določenem kontekstu. Na primer, sposobnost učinkovitega komuniciranja je kompetenca, ki lahko temelji na posameznikovem znanju jezika, praktičnih IT-spretnostih in odnosu do tistih, s katerimi komunicira.

3. Pomen spremljajočih nasvetov in osnovnih teorij v ProfilPASS-u

Večina ljudi se ne zaveda svojih kompetenc in redko razmišljajo o njih oziroma se ne poglabljajo. Zaradi tega razloga je pomembno, da so tem osebam na voljo nasveti in podpora. Drugi pomemben element ProfilaPASS-a je tudi sodelovanje s profesionalnimi svetovalci ProfilPASS-a, ki ljudem pomagajo ugotoviti, katere kompetence imajo. Svetovalci ProfilPASS se usposabljajo na treningu, v katerem spoznajo filozofijo in osnovne teoretične pristope.