Partner

Projektet genomförs av det tyska institutet för vuxenutbildning (DIE) med partnerorganisationer från Österrike, Grekland, Slovenien, Spanien och Sverige.
 

Samordnare:

Deutsches Institut für Erwachsenenbildung
Leibniz-Zentrum für Lebenslanges Lernen e.V.
Tyska institutet för vuxenutbildning
Leibniz centrum för livslångt lärande

DIE grundades 1957 som ett forskningsinstitut. Dess sociopolitiska fokus ligger på utveckling och utveckling av vuxenutbildning för att förbättra personlig utveckling, socialt deltagande och anställbarhet för den vuxna befolkningen i Tyskland.

Goran Jordanoski
Heinemannstraße 12-14
53175 Bonn
+49 228 / 3294 214
jordanoski@die-bonn.de

Miriam Lindermeir
+49 228 / 3294 389
lindermeir@die-bonn.de

www.die-bonn.de


 

"die Berater" Unternehmensberatung GmbH

 die Berater Logo

"die Berater" Unternehmensberatungs GmbH fokuserar på vuxenyrkesutbildning och utveckling av mänskliga resurser. die Berater® grundades 1998 av Martin Röhsner och har nu 350 anställda på över 40 platser i Österrike, med ytterligare centra i Slovakien, Slovenien och Bulgarien.

Våra tjänster riktar sig till privatpersoner, nationella och internationella företag och organisationer inom alla sektorer och oavsett storlek, samt till offentlig sektor. Die Beraters huvudsakliga verksamhetsområden är: Vuxenutbildning, Utplacering och EU-projekt och projektkonsultverksamhet.

Katharina Siegl
k.siegl@dieberater.com
www.dieberater.com 
www.bridgestoeurope.com

Österike


 

Desarrollo para la Formación e Integración

Defoin Logo mit Schriftzug

Desarrollo para la Formación e Integración (DEFOIN) föddes 2009 med idén att främja utbildning för sysselsättning och integration av sysselsatta och arbetslösa arbetstagare; en avgörande nödvändighet vid en tidpunkt då den ekonomiska krisen slog till och arbetstagarnas kompetenskrav var höga. DEFOIN har lång erfarenhet av omfattande förvaltning av utbildningsplaner samt specifika lösningar som är skräddarsydda för behovet av utformning, ledning och leverans av fortbildning och yrkesutbildning för företag och anställda och arbetslösa personer.

Belén González de la Perra
E-post: beleng@defoin.es
Hemsida: https://defoin.es/

Spain


 

SwIdeas AB

 Swideas Logo mit Hintergrund

SwIdeas är en multikulturell organisation med fokus på samhälls- och affärsutveckling. Vi samarbetar med små och medelstora företag, icke-statliga organisationer och den offentliga sektorn och bidrar med expertis inom nystartade företag, handel, internationell utveckling, social utveckling och rådgivningstjänster.

Abdallah Sorbeih
E-post: abdallah.sobeih@swideas.se  
Mob.: +46 (0) 72 286 7707
Postbox no. 17584,
20010 Malmö, Sweden
www.swideas.se

Sverige


 

Ljudska Univerza Velenje (LUV)

LUV

Ljudska univerza Velenje är en offentlig ideell institution som tillhandahåller vuxenutbildning. LUV erbjuder formella och informella program anpassade till vuxna, unga vuxna och seniorer. Det ger rådgivning, särskilt för personer med avstånd till arbetsmarknaden. LUV samarbetar med institutioner i regionen genom att främja utbildningens betydelse, genom att erbjuda sina deltagares olika utbildningsprogram och genom att involvera dem i olika EU- och nationella projekt.

Mihaela Orozel
mihaela.orozel@lu-velenje.si
+386 3 898 54 62
Titov trg 2
3320 Velenje
http://www.lu-velenje.si

Slovenien


 

DAFNI  KEK

DAFNI KEK Logo

DAFNI KEK är en certifierad enhet av det grekiska ackrediteringsorganet för kvalifikationer (EOPPEP) som certifierad C-VET och efter den senaste (2014) reformen av utbildningssystemet är en ackrediterad LLL-Center (Nivå 2), medlem av National LLL-Nätverk.

Institutionens centrala perspektiv är att tjäna det ömsesidiga och kritiska medvetandet hos alla som är involverade i resan för livslångt lärande med respekt för de vuxnas olika roller och sociala status i förhållande till detta; arbetslösa eller anställda/ pensionerade, föräldrar eller pedagoger, alla symboliska representanter från ett bredare spektrum av kulturer och livsstilar.

För att detta skall kunna förverkligas är medvetenheten om "behovet" kärnan i de metoder som deltar; antingen av kompetensutveckling (kort utbildningsplanering och kurser på begäran) eller / och genom kritiskt mänskligt utbyte av idéer och värderingar reflekterande process (som medborgare i en demokratisk miljö) genom att tillämpa vuxenutbildning åtgärd forskning förfaranden. DAFNI KEK verkar i stark kontakt med lokalsamhället genom att involvera dem som medlemmar och / eller mottagare av sin verksamhet som utbildningscentrum och för att underlätta samexistensen mellan ursprungsbefolkningen och betydande romsk / migrerande befolkning i området.

 

Vasiliki Tsekoura
E-post: vasiliki@kekdafni.gr
Telefon: +302610326653
Hemsida: www.kekdafni.gr

Grekland