Εταίροι

Το έργο υλοποιείται από το Γερμανικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (DIE) με εταίρους οργανισμούς από την Αυστρία, την Ελλάδα, τη Σλοβενία, την Ισπανία και τη Σουηδία.

Συντονιστής:

Deutsches Institut für Erwachsenenbildung
Leibniz-Zentrum für Lebenslanges Lernen e.V.
German Institute for Adult Education
Leibniz Centre for Lifelong Learning

Το DIE ιδρύθηκε το 1957 ως ερευνητικό ινστιτούτο. Το κοινωνικοπολιτικό του επίκεντρο είναι η ανάπτυξη και η προώθηση της εκπαίδευσης ενηλίκων με σκοπό τη βελτίωση της προσωπικής ανάπτυξης, της κοινωνικής συμμετοχής και της απασχολησιμότητας του ενήλικου πληθυσμού στη Γερμανία.

Goran Jordanoski
Heinemannstraße 12-14
53175 Bonn
Γερμανία
+49 228 / 3294 214
jordanoski@die-bonn.de

Miriam Lindermeir
+49 228 3294-389
lindermeir@die-bonn.de

www.die-bonn.de


 

"die Berater" Unternehmensberatung GmbH

 die Berater Logo

Ο οργανισμός “die Berater” Unternehmensberatungs GmbH επικεντρώνεται στην εκπαίδευση ενηλίκων, την επαγγελματική κατάρτιση και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Ο φορέας  die Berater® ιδρύθηκε το 1998 από τον Martin Röhsner και σήμερα απασχολεί 350 άτομα σε περισσότερες από 40 τοποθεσίες σε όλη την Αυστρία, με επιπλέον κέντρα στη Σλοβακία, τη Σλοβενία και τη Βουλγαρία.

Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται σε ιδιώτες, εθνικές και διεθνείς εταιρείες και οργανισμούς όλων των τομέων και κάθε μεγέθους, καθώς και στον δημόσιο τομέα. οι κύριοι τομείς δραστηριότητας της die Berater® είναι οι εξής Εκπαίδευση ενηλίκων, Επανατοποθέτησης Προσωπικού, Συγγραφή και υποστήριξη για Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Katharina Siegl
k.siegl@dieberater.com
www.dieberater.com 
www.bridgestoeurope.com

Αυστρία


 

Ανάπτυξη για κατάρτιση και ενσωμάτωση (DEFOIN)

Defoin Logo mit Schriftzug

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός  Ανάπτυξη για κατάρτιση και ενσωμάτωση (DEFOIN)  γεννήθηκε το 2009 με την ιδέα της προώθησης της κατάρτισης για την απασχόληση και την ένταξη των εργαζομένων και των ανέργων- μια κρίσιμη ανάγκη σε μια εποχή που η οικονομική κρίση χτύπησε και οι απαιτήσεις σε δεξιότητες των εργαζομένων ήταν υψηλές. Η DEFOIN διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στην ολοκληρωμένη διαχείριση σχεδίων κατάρτισης, καθώς και ειδικές λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σχεδιασμού, διαχείρισης και παροχής συνεχιζόμενης και επαγγελματικής κατάρτισης για επιχειρήσεις και απασχολούμενους και ανέργου.

Belén González de la Parra
Mail: beleng@defoin.es
Webpage: https://defoin.es/ 

Ισπανία


 

SwIdeas AB

 Swideas Logo mit Hintergrund

Η SwIdeas είναι ένας πολυπολιτισμικός οργανισμός με έμφαση στην ανάπτυξη της κοινότητας και των επιχειρήσεων. Συνεργαζόμαστε με μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ΜΚΟ και τον δημόσιο τομέα, συμβάλλοντας με τεχνογνωσία στις νεοφυείς επιχειρήσεις, το εμπόριο, τη διεθνή ανάπτυξη, την κοινωνική ανάπτυξη και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Abdallah Sorbeih
E-Mail: abdallah.sobeih@swideas.se  
Mob.: +46 (0) 72 286 7707
Postbox no. 17584,
20010 Malmö, Sweden
www.swideas.se


Sweden


 

Ljudska Univerza Velenje (LUV)

LUV

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο και  Ινστιτούτο  Ανδραγωγικής της Velenje είναι δημόσιο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που παρέχει εκπαίδευση ενηλίκων. Το LUV προσφέρει επίσημα και ανεπίσημα προγράμματα προσαρμοσμένα σε ενήλικες, νεαρούς ενήλικες και ηλικιωμένους. Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες, ιδίως για άτομα που βρίσκονται σε απόσταση από την αγορά εργασίας. Το LUV συνεργάζεται με ιδρύματα της περιοχής προωθώντας τη σημασία της εκπαίδευσης, προσφέροντας στους συμμετέχοντες διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και εμπλέκοντάς τους σε διάφορα ευρωπαϊκά και εθνικά έργα.

Mihaela Orozel
mihaela.orozel@lu-velenje.si
+386 3 898 54 62
Titov trg 2
3320 Velenje
http://www.lu-velenje.si

Σλοβενία


 

DAFNI  KEK

DAFNI KEK Logo

Το ΚΕΚ ΔΑΦΝΗ είναι πιστοποιημένος φορέας από τον Ελληνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠΕΠ) ως πιστοποιημένο ΚΕΚ και μετά την πρόσφατη (2014) μεταρρύθμιση του Εκπαιδευτικού Συστήματος είναι διαπιστευμένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Επίπεδο 2), μέλος του Εθνικού Δικτύου Δια Βίου Μάθησης.

Βασική προοπτική του ιδρύματος είναι να υπηρετήσει την αμοιβαία και κριτική συνείδηση όλων των εμπλεκομένων στο ταξίδι της δια βίου μάθησης, σεβόμενοι  τους πολλαπλούς ρόλους και την κοινωνική θέση των ενηλίκων σε σχέση με αυτή: άνεργοι ή εργαζόμενοι/ συνταξιούχοι, γονείς ή εκπαιδευτικοί, όλοι συμβολικοί εκπρόσωποι από ένα ευρύτερο φάσμα πολιτισμικών αναφορών  και τρόπων ζωής.

Για να πραγματοποιηθεί αυτό, η συνειδητοποίηση,η έννοια της "ανάγκης" βρίσκεται στον πυρήνα των πρακτικών των συμμετεχόντων- είτε της ανάπτυξης δεξιοτήτων (σύντομος σχεδιασμός κατάρτισης και μαθήματα βάσει ζήτησης ) είτε/και μέσω της κριτικής ανθρώπινης ανταλλαγής ιδεών και αξιών αναστοχαστική διαδικασία (ως πολίτες ενός δημοκρατικού περιβάλλοντος) με την εφαρμογή διαδικασιών έρευνας δράσης της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το ΚΕΚ ΔΑΦΝΗ λειτουργεί σε στενή σύνδεση με την τοπική κοινωνία, εμπλέκοντάς την ως μέλος ή/και ως δικαιούχο των δραστηριοτήτων του ως Κέντρο Μάθησης και προκειμένου να διευκολύνει τη συνύπαρξη του ντόπιου πληθυσμού με τον σημαντικό πληθυσμό των Ρομά/μεταναστών στην περιοχή.

Βασιλική Τσεκούρα
Τηλέφωνο: +302610326653
Mail: vasiliki@kekdafni.gr
Website: www.kekdafni.gr

Ελλάδα